Etichete

, ,

DSC00863Chiar dacă sunt unele zile mai capricioase, primăvara a început să-şi intre în drepturi, iar eu de abia aştept să trec la garderoba de primăvară-vară. Am început această bluză când afară era vreme de toamnă şi frig, în speraţta că voi atrage vremea frumoasă.

Am pornit de la o camaşă foarte largă, a cărei broderie mi-a plăcut şi am vrut să o evidenţiez cumva.

DSC00791

Aşa că am găsit acest tipar în Burda pe care l-am modificat pentru a se potrivi cu materialul meu de cămaşă. Am ales măsura 38 şi am strâmtat mai mult cusăturile laterale, deoarece era un pic cam largă.

De obicei folosesc folie de plastic pentru copierea tiparelor din Burda, deoarece este complet transparentă şi pe deasupra este si foarte ieftină.  Înainte să croiesc bluza am descusut cămaşa (lucru cam migălos şi enervant), iar apoi am potrivit părţile tiarului pe material.DSC00792

În instrucţiunile de coasere scria că trebuie să folosesc vipuşca pentru îmbinarea cusăturilor, însă am folosit o bandă de bié pentru că vipuşca ar fi întărit prea tare cusătura (şi recunosc, nici nu aveam chef să fac un drum până la mercerie).

Modelul iniţial avea nişte mâneci dublate cu o vatelină subţire, însă când am încercat să le pun, prietenul meu mi-a spus că arăt ca un Klingonian din Star Trek, aşa că am renunţat la ele (poza de exemplificare):Klingon_general_in_transporter_room

Pentru că mi se părea cam simplă i-am ataşat şi gulerul de la cămaşa iniţială, şi cum era un pic cam scurtă, am cusut  pe partea de jos a bluzei banda de butoniere.

Cam aşa arată rezultatul final:DSC00863 DSC00860 DSC00856 DSC00852 DSC00845

DSC00868

Reclame