Etichete

,

DSC00619Acum câteva zile, în weekend, mi-am confecţionat câteva bijuterii. Ok, destul de multe, pentru că odată ce mă pornesc, nu mă mai pot opri. Îmi vin ideile una dupa alta, şi imi zic mereu „asta şi gata”. Şi uite aşa m-am trezit cu 4 coliere şi multe brăţări.

Am avut destul timp la dispoziţie, deoarece am prins o viroza ce m-a ţintuit în casa pentru 3 zile. Dispoziţie de croit nu prea am avut, aşa că am considerat aceasta situaţie „neplacută” un prilej bun să urmăresc un serial englezesc foarte apreciat de pasionatele de confecţionat haine în „regie proprie”: The House of Elliot.

Este un serial produs de BBC prin anii ’90 care mi-a placut foarte mult, fiind o mare admiratoare a modei din perioada în care se petrece acţiunea, şi anume anii ’20. Protagonistele sunt 2 surori care îşi înfiinţeaza propria casă de modă, după ce tatăl lor moare şi le lasă fără bani şi cu multe datorii. Succesul lor este recunoscut rapid, şi de admirat, într-o lume în care businessul întreprins de femei nu este privit cu seriozitate. Perseverenţa şi încrederea în reuşita lor le vor face să treacă peste momentele dificile în care afacerea pare să scârţâie, şi îşi formează un nume în moda englezească, într-o perioadă în care capitala modei era la Paris.

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu nu am răbdare să urmăresc un film sau un serial fără să fac şi altceva în acelaşi timp: finisez un tiv, cos niste nasturi sau aplicaţii, înşir mărgele pe gută, etc. (probabil din cauza asta sunt mereu cea care pune întrebări enervante în timpul filmului „ce a zis? / cine e ăsta? / cum au ajuns aici? ş.a.”).

Cu ocazia acestui serial am înşirat mai multe mărgele pe fir decât câte rochii voi confecţiona în cinci vieţi. Am folosit şi două din tutorialele de coliere despre care am vorbit aici, şi iată ce a ieşit:

Varianta 1:

DSC00545

DSC00672 DSC00699

Varianta 4:

DSC00537

DSC00613

DSC00705

Am făcut şi câteva brăţări de vară, pe care le-am asortat cu un colier: DSC00560

DSC00631

DSC00619

DSC00711

Acum vreo 2 ani, când eram pasionată de FIMO, am început să-mi fac un colier pe care l-am abandonat dupa aceea, însă am reluat ideea în weekendul cu viroza. Mi se întamplă des să mă entuziasmez de o idee, pe care după ce încep să o pun în practică nu mai îmi place, iar dupa o perioadă o reiau şi o reinterpretez şi parcă începe să-mi placă din nou.DSC00643

DSC00729

Reclame